Kali ni cik nak share recipe yang diberi oleh junior cik kat Fukuoka ni. Minta izin dipaparkan ye cik Dian !! Senang benor nak buat nye. The taste?? Jangan la tanye.. of course laju je lalu kat tekak cik. Lagi-lagi dah masuk summer nih. Jom tengok recipe.
Ingredients
- tepung custard - 2 cup
- air - 8 cup
- gula - 4 sudu
- susu cair - 1 tin
- air - 1 tin
- esen vanilla - 1 teaspoon
- gula - 5 sudu ( terpulang if nak tambah or kurang manis )
- garam - secubit
Method
- Capurkan semua bahan pudding ke dalam periuk kecil dan panaskan atas api kecil sehingga likat. Tutup api .
- Tuang ke dalam loyang dan disejukkan
- Sauce- Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan masak hingga mendidih ( api sederhana ). Sejukkan.
- Campukan buah-buahan semasa menghidang.
Adoi la...senang nye nak buat kan.
Dah cuba ?? Amacam ??
sedapnyer ni norai...kuar peti ais mkn sejuk2 wahh mesti nyaman jer tekak..ada lagiiii....he..he
ReplyDeletenyaman kak ida .. tapi apelah sgt air tangan norai ni kak ida. time kasih sudi jenguk-jenguk kat sini ye
ReplyDeleteyummy! nak g fukuoka lah
ReplyDelete