Monday, July 4, 2011

Tomato Cream Pasta - ala Saizer

Assalamualaikum

Lama dah cik tak pergi makan saizer..dulu masa zaman study, kat situ la dok melepak meluangkan masa bersama geng-geng satu uni. Wah indahnya zaman remaja..sekarang pon masih remaja lagi okkayy. Menu ni la yang selalu diorder. Tapi, ada member check kata tak boley makan .. Jadi siapa-siapa kat Japan ni yang rindu nak makan tomato cream spaghetti saizer boleh cuba ni ye..sumber dari cookpad..





Ingredients ( 2 orang )
  • Bawang putih - 2 ulas (didadu halus)
  • Bawang besar - half (didadu kasar)
  • Cut tomato - 1 tin
  • Sos tomato - 3 tbsp
  • Kiub ayam - 1/2 kiub
  • fresh cream - 100 ml
  • Garam - secukupnya
  • Black pepper - secukupnya
  • Seafood - secukupnya ( boleh ganti tuna, salmon, hotdog, burger,ayam etc )
  • Olive oil - 3 tbsp
  • Pasta -200 gram ( Rebus seperti yang diarahkan)
Method
  1.  Masukkan olive oil dan bawang putih into kuali. Panaskan dengan api sederhana.
  2. After bau dah naik, masukkan bawang besar + seafood.
  3. After seafood hampir masak, masukkan tomato + kiub ayam + sos tomato. Biar mendidih.
  4. Masukkan fresh cream.Gaul rata.
  5. Masukkan garam + black pepper.
  6. Masukkan pasta.
  7. Hidang bersama tobasco dan daun parsley/oregano. (Optional)





Happy cooking ya'all!!

2 comments: