Lama dah cik tak pergi makan saizer..dulu masa zaman study, kat situ la dok
Ingredients ( 2 orang )
- Bawang putih - 2 ulas (didadu halus)
- Bawang besar - half (didadu kasar)
- Cut tomato - 1 tin
- Sos tomato - 3 tbsp
- Kiub ayam - 1/2 kiub
- fresh cream - 100 ml
- Garam - secukupnya
- Black pepper - secukupnya
- Seafood - secukupnya ( boleh ganti tuna, salmon, hotdog, burger,ayam etc )
- Olive oil - 3 tbsp
- Pasta -200 gram ( Rebus seperti yang diarahkan)
- Masukkan olive oil dan bawang putih into kuali. Panaskan dengan api sederhana.
- After bau dah naik, masukkan bawang besar + seafood.
- After seafood hampir masak, masukkan tomato + kiub ayam + sos tomato. Biar mendidih.
- Masukkan fresh cream.Gaul rata.
- Masukkan garam + black pepper.
- Masukkan pasta.
- Hidang bersama tobasco dan daun parsley/oregano. (Optional)
Happy cooking ya'all!!
oishii sou!
ReplyDeleteoishikatta ne!!..
ReplyDelete