Saturday, June 4, 2011

Tori no Kara Age, Norai style

So whats for dinner??
Jom try one of Japanese famous and easy dish. Ala2 ayam goreng kalo kat Malaysia. Terasa moist chicken tu bile makan yumm2.



Ingredients
  • Boneless chicken -  2,3 pieces
  • Syouyu (soy sauce)* - 2 spoon
  • ginger* - 1inches, cincang halus
  • black pepper* - 1 spoon (nak tambah or kurangkan its ok)
  • minyak bijan *- 1 spoon
  • egg - half
  • katakuriko (potato stratch) - 4 spoon
Method
  1. Potong ayam  tak kecil, tak besar. Cun2 masuk mulut bile makan.
  2. Perap ayam with ingredients bertanda * about 15 minutes.Lagi lama, lagi sedap.
  3. Pukul telur sikit, campurkan ke dalam perapan. Campurkan katakuriko sekali.
  4. Goreng dalam minyak panas dan banyak, kasi tenggelam.
  5. Sedap makan nehhh..

Selamat Mencuba...
Dah try?? amacam?

4 comments:

  1. Salam Norai.

    Mintak izin ya komen di sini.

    Sekarang ni saya di bumi Jepun juga. Baru 5 hari. Nak tanya, soyuu yang halal yang mana eh? Kalau ada gambar pun ok.

    ReplyDelete
  2. wsalam..selamat dtg ke jepun ,hilman!! ko research ke kt sini? anway aku dah anta pic syoyu kt email ko..

    ReplyDelete
  3. student exchange program. 3 bulan. buat research kat Tokodai. Plan to cook a lot to save money.

    Keep the recipe coming, mgkin ak bleh try klu dapat bahan2.

    Terima kasih byk~!

    ReplyDelete
  4. wah...sasuga hilman kun da ne!! ganbatte ne!! kalo mai fukuoka habaq la ye.

    all da best! enjoy japan!

    ReplyDelete